mladé výhonky kopřivy
finty videa výživa

Jarní bylinná očista

Jaro už klepe na dveře a to je vždy ten správný čas na jarní očistu a skvělý start do nového dynamického a plodného období. Měli bychom skutečně smeknout a vzdát hold naší bylině všech bylin — kopřivě.


Kopřiva

Roste praktický všude, protože umí i perfektně čistit půdu jako například konopí. Je to neúnavný dříč. Pro vlastní přípravu hledejte co nejčistší prostředí. Vyhněte se příkopům blízko cest nebo zlomům v krajině, kde se často vyskytují geopatogenní zóny.

Obecně nezapomínejte bylinám poděkovat, než je utrhnete. Jak se říká “huba vám neupadne” 😉


Kopřiva se stala tak oblíbenou bylinou, že se proti ní dokonce spustila očerňovaní kampaň.
Bludy vyvrací dnes již legendární dvojka českého internetu Štěpán a Melanie
Melanie o kopřivě

Kopřivové smoothie

Byliny mají jednu nádhernou vlastnost, objeví se na lokalitách, kde je jich skutečně potřeba. Vyroste člověku přímo pod nosem a je jen na nás jestli tuto vřelou nabídku přírody využijeme.

Dále si představíme rostlinu Bršlice kozí noha, která také roste prakticky všude, ale není tak známá. A na závěr mrkněte na jednu specialitu z medvědího česneku.


Bršlice kozí noha

Melanie nám poví pár slov o Bršlici o které se začíná poslední dobou více mluvit.
Většina ji vlastně zná, ale vůbec neví, že ji lze jíst.

Medvědí česnek

Štěpán a Melanie ukazují jak vyrábí pesto z medvědího česneku, který chutná naprosto neuvěřitelně. Tohle už je trochu vyšší level a potřebujete medvědí česnek najít a zpracovat jako pesto. Perfektní záležitost.

Obecné informace o bylinách

Duše K s perfektním bylinkářem Vladimírem Vytáskem.
Skvělé informace a velká inspirace.

Tak s chutí do toho a půl je hotovo. Možná budete po pár dnech ochutnávání hodně překvapení přívalem energie. Přechod ze zimy do jara bývá opravdu intenzivní a moc příjemný.

Legendární německý bylinkář Wolf-Dieter Storl na databazeknih.cz
Portrét uznávané světoběžnice a bylinkářky Juliette de Baïracli Levy


Sdílením podporujete portál ve vývoji. Děkuji